суботу, 10 липня 2010 р.

БІЛОРУСЬ. Лукашенко обіцяє не схилити голови перед москвою

Олександр Лукашенко
Білорусь має намір вибудовувати відносини з партнерами, зокрема Євросоюзом, грунтуючись на принципі прихильності власній незалежності, повідомив білоруський лідер Олександр Лукашенко.

Він зустрівся у п'ятницю в Мінську з єврокомісаром з питань розширення ЄС і європейської політики добросусідства Штефаном Фюле.

«Ми не впадемо, не повзатимемо на колінах ні перед ким: ні перед вами (Євросоюзом), ні перед Росією, ні перед Америкою», — сказав в ході зустрічі Лукашенко. «Давайте домовимося, що головне — це наші суверенітет, безпека і незалежність нашої країни», — підкреслив глава держави.

«В ім'я цієї незалежності ми робитимемо все. Ми не бігатимемо по Європі, Америці, Росії, не братимемо у вас гроші», — сказав Лукашенко. Він закликав європейських партнерів «без подвійних стандартів дотримуватися демократичних цінностей».

Разом з тим президент відзначив існування проблемних моментів у відносинах Білорусі і Євросоюзу. В зв'язку з цим Лукашенко заявив: «Я не плекаю ніяких надій: ви вичікуватимете, дивитиметеся, чим закінчаться президентські вибори в Білорусі». За словами президента Білорусі, він намагається «зрозуміти ЄС, американців, а зараз вже й росіян в зв'язку з цим».

«З одного боку правильного і об'єктивно: ви (ЄС) й інші хочете знати, з ким доведеться мати справу, хто буде президентом в Білорусі. Але я хочу застерегти від зайвих надій і очікувань: Білорусь рухатиметься своїм шляхом», — підкреслив Лукашенко. Про це повідомляє «Інтерфакс».

Немає коментарів: